The DUFF: Designated Ugly Fat Friend – Kody Keplinger

The DUFFKajsas snabba tankar: Tuff och ganska oamerikansk historia om en tjej med skinn på näsan.

Recension: Bianca och hennes två vänner är ofta ute på klubbar, oftast till Biancas stora besvikelse. Hon är inte lika utåtriktad som hennes två vänner så hon brukar oftast sitta i baren med sin Cherry Coke. En kväll kommer Wesley, skolans playboy, fram till Bianca och kallar henne för The DUFF.

Givetvis blir Bianca upprörd av detta. Det var ju inte precis en komplimang. Men sen börjar ett intresse för Wesley att väckas. Han vore perfekt att utnyttja för sex så Bianca slipper tänka på hennes föräldrars stundande skilsmässa.

Bianca är en vanlig tonåring. Hennes utseende är inte perfekt, hennes föräldrar ligger i skilsmässa och hon är fundersam över framtiden. När då Wesley kallar henne för The DUFF får hon ännu mer att fundera på. Är det ett begrepp i klass med slampa och hora? Alltså ännu en benämning på en kvinna som är som hon är. Bianca använder senare Wesley som tröst när hennes föräldrar är som mest barnsliga. Hon utnyttjar honom för sex. Men givetvis växer det fram känslor och det visar sig att Wesley har sina egna problem.

Den här boken är på så vis ganska oamerikansk. Det är inte jättevanligt med sex i ungdomsböcker från USA och speciellt inte i den här formen. Det får mig att undra hur många bibliotek i staterna som tillhandahåller den här boken. Troligtvis inte alla…

Rekommenderas för: Tjejer, kvinnor, DUFF:s everywhere eller till och med en och annan Wesley.

4/5 Kajsa Ankor

Betyg 4

 

Annonser

One thought on “The DUFF: Designated Ugly Fat Friend – Kody Keplinger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s