The Summer I Turned Pretty #1-3 – Jenny Han

summertrilogi.jpgKajsas snabba tankar: Mysig serie om ung kärlek och varma somrar.

Recension: Den här trilogin handlar om Belly, en ung tjej som älskar sommaren. Den har hon sen barnsben tillbringat i ett hus vid havet tillsammans med hennes mammas bästa väninna och hennes två söner, Conrad och Jeremiah. Redan här kan vi ana vad böckerna ska handla om, eller hur?

Det berömda YA-kärlekstriangeldramat är verkligen framstående i den här serien. Belly kan inte bestämma sig för vilken av bröderna hon gillar mest kärleksmässigt. För båda bröderna är givetvis förtjusta i Belly. Ja, handlingen är kanske inte vattentät men det fungerar ändå.

Belly är en ganska självisk tjej. Hon verkar vara van att få som hon vill och leker gärna med pojkar som hon gillar, inklusive bröderna i sommarhuset. Och hon kan välja, för många killar gillar henne. Men hon har siktet inställt på en av bröderna, hon vet bara inte riktigt vilken av dem.

Detta val är något som genomsyrar hela serien. Det leder även till att folk blir ovänner, det ljugs för varandra och besvikelse uppstår. Men det är just det här som gör att det är så spännande att läsa. Jag ville hela tiden veta mer. Vem skulle Belly välja?

Språket i böckerna är lättläst och jag kan tänka mig att dessa är bra böcker om man inte är van att läsa på engelska. För att förhöja stämningen ännu mer bör böckerna läsas i en solstol i mitten av juli. Miljöbeskrivningarna leder nämligen ofta till att man antingen blir bad- eller glassugen.

Rekommenderas för: Sommarfirare, den som inte riktigt vet vem den ska välja eller för den som vill läsa en välskriven contemporary.

 

THE SUMMER I TURNED PRETTY: 4/5 Kajsa Ankor

IT’S NOT SUMMER WITHOUT YOU: 4,5/5 Kajsa Ankor

WE’LL ALWAYS HAVE SUMMER: 4,5/5 Kajsa Ankor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s