Låt vargarna komma – Carol Rifka Brunt

Låt vargarna kommaKajsas snabba tankar: Vacker men sorglig berättelse om sorg, fördomar och AIDS.

Recension: June och hennes morbror Finn är bästa vänner. De förstår varandra som ingen annan och umgås ofta. Men så händer det som inte får hända. Finn går bort i sviterna efter sin AIDS. Efter sig lämnar han inte bara June och hennes familj men även Toby, hans pojkvän.

June har aldrig vetat att Toby funnits och när han försöker ta kontakt med hennes familj på begravningen vill Junes mamma inte ha med honom att göra. Det är ju han som mördat hennes bror! Ett tag senare ringer telefonen och June svarar, det är Toby och han vill träffa henne. Till sist går hon med på att träffa honom och tillsammans minns de sedan Finn.

LÅT VARGARNA KOMMA är en sån där bok som man minns och bär med sig länge. Jag kan tänka mig hur jobbigt June har det efter det att Finn gått bort. Hennes syster är elak och självupptagen och båda hennes föräldrar jobbar alldeles för mycket. Hon är ensam och hennes enda bundsförvant är försvunnen.

Det är intressant att följa June på hennes emotionella resa men stundtals blir det lite för djupt för att kunna tas på allvar. För flummigt helt enkelt. Och enligt mig behöver inte den här boken något flum, den hade varit så mycket bättre utan att försöka vara pretentiös.

Det är intressant att läsa om HIV/AIDS under 1980-talets USA. Fördomarna flödade fritt och det var väl inte helt accepterat att vara homosexuell. Det var i alla fall absolut ingenting man pratade om högt. Vill man läsa riktigt bra böcker om situationen, då specifikt i Sverige, ska man ju läsa Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Där går han mer in på djupet i det som jag tycker är den mest intressanta synvinkeln i LÅT VARGARNA KOMMA.

Rekommenderas för: Sorgsna, Mozartälskare eller de som vill läsa en välskriven (något överflummig) ungdomsbok.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

 

Förresten! Jag hade äran att träffa Carol Rifka Brunt på bokbloggarminglet på årets bokmässa. Där signerade hon mitt exemplar av boken.

Låt vargarna komma autograf

6 reaktioner på ”Låt vargarna komma – Carol Rifka Brunt

  1. Pingback: Kvartalsrapport 2014 #3: Oktober – December – Kajsas bokblogg

  2. Pingback: Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt | Bokdamen - läser och lyssnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.