The Merciless – Danielle Vega

The mercilessKajsas snabba tankar: Riktigt snygg bok på utsidan med en massa hemskheter på insidan.

Recension: Tonårstjejer kan vara riktigt elaka mot varandra, det har vi säkert alla märkt på något sätt någon gång under våra liv. Men när det elaka övergår till exorcism blir man lite mörkrädd.

Sofia Flores har nyss börjat i en ny skola. Hon blir genast förtjust i de tre mest populära tjejerna på skolan. De har vackert hår, snygga kläder och får uppmärksamhet från pojkar.

Sen finns det den lite udda Brooklyn. Hon klär sig lite annorlunda men är inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker. I det här fallet får det henne att hamna i riktig knipa. Hon blir nämligen inlåst och fastbunden till en stol i en källare i ett obebott hus. De tre populära flickorna är övertygade om att hon är besatt av djävulen och tar Sofia till hjälp.

När jag fick hem THE MERCILESS blev jag alldeles stum. Den är vackert rosa med knottrig yta. Sidorna ser ut som de gjorde förr, då man fick klippa upp böckerna. Inuti är den svart med en varning att innehållet kan vara stötande för yngre personer. Jag började läsa den samma dag.

Innehållet når inte riktigt upp till omslagets storhet. Jag blir inte speciellt rädd och tjejerna beter sig mest bortskämt och irrationellt. En bok som denna har rejäl potential att både skrämmas och få en att frukta tonårstjejer för en lång tid framöver. Varför då inte tona ner tonårstjafset? Fokusera mer på den övernaturliga sidan och hämta inspiration från filmen Exorcisten.

Boken är ett snyggt inslag i min bokhylla och Danielle Vega är ett författarnamn som jag lägger på minnet. Hon har bra idéer, hoppas bara hon förvaltar de lite bättre i framtiden.

Rekommenderas för: Djävlar, demoner, exorcister eller de som vill ha en riktigt snygg bok i sin bokhylla.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s