4x minirecensioner: Deckare & Thrillers

AskungarAskungar – Kristina Ohlsson

En liten flicka försvinner från ett X2000-tåg och pappan blir snabbt misstänkt. Polisen gör allt för att försöka lokalisera honom men det är inte så lätt som det borde vara. Samtidigt är Fredrika Bergman den enda på polisen som tycker att de ska titta i en annan riktning. Får hon fram sitt budskap och kommer flickan att hittas i tid?

Det här är den första boken av Kristina Ohlsson som jag läser. Min pappa har tjatat på mig i några år nu att jag måste läsa hennes böcker. Och tänka sig, han hade rätt. Det här var en spännande deckare med bra flyt. Visst finns det en hel uppsjö med klyschor som man ofta hittar i svenska deckare men det kan förlåtas av en bra handling. Men en sak som irriterade mig ganska rejält är alla dessa konstiga namn. Måste alla verkligen heta något udda eller svårstavat?

4/5 Kajsa Ankor

 

Hjälten – Dean KoontzHjälten

I en bar träffar Timothy på en man med ett brunt kuvert. Kuvertet är fullt av pengar och bredvid ligger ett fotografi på en ung kvinna. Resten av pengarna skulle han få när hon var död. Problemet är att Timothy inte är den mannen som skulle ha kuvertet och ger sig snabbt ut på vägen för att försöka rädda den ovetande kvinnan.

Det här är inte en av Dean Koontz bättre böcker. Kvinnan är i underläge, mannen är stark och trygg. Sen har vi den där väldigt elaka psykopaten som gärna stannar ett tag i varje hus där han mördat någon. Tror där var en hund med också, såsom det brukar vara i en Dean Koontz-bok.

1/5 Kajsa Ankor

 

Onda flickorOnda flickor – Alex Marwood

1986 döms två unga flickor till mordet på en yngre flicka. 25 år senare träffas de dömda kvinnorna igen med mord som den gemensamma nämnaren igen. Unga kvinnor attackeras brutalt i en kuststad i England. Är de två dömda kvinnorna villiga att avslöja för sina familjer vad de gjorde som barn eller är den faran de befinner sig i inte tillräcklig för att återuppleva minnena?

Spännande deckare med kusliga inslag. Positivt är att den delvis utspelar sig på ett nöjesfält, min favoritmiljö! Handlingen känns nyskapande och jag ser fram emot att läsa hennes nästa bok: Granne med döden.

3,5/5 Kajsa Ankor

 

Flaskpost från P – Jussi Adler OlsenFlaskpost från p

I tredje boken om Avdelning Q är Carl Mörck och Assad tillbaka. De har fått flaskpost från Skottlandspolisen som visar sig vara sista livstecknet från några pojkar som försvann i Danmark under nittiotalet. Lever de fortfarande? Är kidnapparen fortfarande igång?

Jussi Adler Olsen är i mina ögon en av Nordens bästa deckarförfattare. Jag älskade hans första bok Kvinnan i rummet. Tyvärr är den här boken inte riktigt lika bra, men fortfarande bra mycket bättre än de flesta deckare. Carl och Assad är roliga att följa och stundtals är boken riktigt obehaglig.

4/5 Kajsa Ankor

Annonser

6 thoughts on “4x minirecensioner: Deckare & Thrillers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s