Glaskroppar – Erik Axl Sund

GlaskropparKajsas snabba tankar: En kriminalroman som kryper in under ens skinn och stannar där ett tag.

Recension: Vad kan egentligen förmå en människa att ta sitt eget liv? Detta är en komplex fråga som kan ha väldigt många svar. Men kan unga människor drivas till att ta sitt liv på grund av ett band de gillar? Man har ju sett det förut. När Goethes bok DEN UNGE WERTHERS LIDANDEN kom ut i Europa under sent 1700-tal så sägs det att det drog en självmordsvåg över kontinenten.

I GLASKROPPAR sköljer det också en självmordsvåg, denna gången över Sverige. Det är ungdomar som hittas döda, varje gång har självmordet varit makabert. En gemensam nämnare för dessa ungdomar är att alla har ett kassettband i sin ägo. Detta kassettband kan polisen använda sig av för att försöka nysta i vad som ligger bakom det som händer.  Det är poliskommissarie Jens Hurtig som utreder fallen och snart får han upp vittring. Det verkar som enmansbandet Hunger har något med saken att göra.

Jag gillade främst den första boken i Viktoria Bergmans svaghet, av samma författarpar. Det var det mörka som tilltalade mig och det är därför även denna boken är intressant. I GLASKROPPAR sveper melankolin över sidorna. Kapitlen är inte långa och det underlättar läsningen samtidigt som det förstör. Det är som sagt en mörk bok och därför är det bra att få den i små doser. Jag hamnade lätt i bara ett kapitel till-träsket så den gick ganska snabbt att läsa. Nackdelen är att karaktärerna inte hinner byggas upp ordentligt.

GLASKROPPAR är del ett i en planerad trilogi. Det känns lite konstigt för enligt mig är boken avslutad. Men givetvis kommer jag plocka upp del två. Jag älskar ju att förfasas!

Tack Ordfront för recensionsexemplaret.

Rekommenderas för: De mörka, melankoliska och de som älskar att bli lite lätt äcklade.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

Annonser

One thought on “Glaskroppar – Erik Axl Sund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s