En smakebit på søndag: Än finns det hopp – Karin Wahlberg

Smakebit på söndagSista dagen på 2014 års semester. Imorgon bär det av emot nya äventyr och jag är spänd av förväntan. Ska bli riktigt roligt att få fördjupa sig i en del av sitt yrke som man verkligen älskar. Men först är det dags för att dela med sig av en smakbit. Mari på Flukten fra virkeligheten har idag problem med sitt internet så Astrid Terese har ställt upp och håller i veckans höjdpunkt.

Vill ni också dela med er av en smakbit? Klicka här i så fall.

Jag håller på och maratonläser Jenny Hans serie om Belly, nämligen The Summer I Turned Pretty. Men eftersom jag delade med mig av en smakbit ur den förra veckan har jag valt att ta en ur en bok som jag tänkte börja läsa snart. Boken heter ÄN FINNS DET HOPP av Karin Wahlberg. Det är bok nummer ett i serien Lasarettet och utspelar sig på 50-talet. Man får följa personalen på ett lasarett under polioepidemin. Smakbiten kommer från kapitel 1, sida 12. Sonja, en av bokens huvudpersoner, har upptäckt en knöl i sitt bröst och är nu på sjukhuset för att ta ett vävnadsprov.

Än finns det hopp”Jodsprit, tack”, sade han, varvid syster tvättade det knöliga bröstet med en sudd. Sedan tog han på sig handskar, plockade till sig en spruta och stack in den utan förvarning. Sonja Bengtsson hoppade till. ”Det underlättar om Fru Bengtsson ligger still”, sade doktor Brandh torrt. ”Bedövningen tar snart.”

Sonja Bengtsson andades långsamt ut och ansträngde sig för att göra som doktorn sade. Låg tung och orörlig på britsen och försökte släppa taget och överlämna sig helt och fullt till denne man, och till den utelämnande situationen i stort.

 

Annonser

28 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Än finns det hopp – Karin Wahlberg

  1. Jeg har lest Jenta med maiblomstene av Whalberg, men den er også den eneste. Boken du skriver om hørtes interessant ut så den kunne jeg tenke meg å lese 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

  2. Jag har inte läst denna men är lite nyfiken på den. Har läst nästa alla Wahlbergs deckare och det är intressant att hon skrivit denna som verkar ganska annorlunda.Tack för smakbiten! 🙂

  3. Åh, vad kul! Jag tycker jättemycket om Karin Wahlbergs böcker men har inte ens hört talas om denna förut. Det får det bli ändring på 🙂 Tack för smakbiten Kajsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s