Kingdom Keepers #3: Disney In Shadow – Ridley Pearson

Disney in ShadowKajsas snabba tankar: Actionspäckad uppföljare som hade mått bäst av att kortas ner 200 sidor.

Recension: The Kingdom Keepers misslyckades med att fånga in Maleficent och Chernabog i förra boken, DISNEY AT DAWN, och för att göra saker och ting värre har gängets mentor, Wayne, försvunnit.

Gänget i DISNEY IN SHADOW består av fem ungdomar som har ställt upp att avbildas som hologram i några av parkerna i Walt Disney World. Problemet är att så fort de somnar och drömmer vaknar de upp i Magic Kingdom och stöter då oftast på någon ond Overtaker. Förutom hologramungdomarna har de även med sig två tjejer med lite annorlunda förmågor som visar sig komma till mycket stor hjälp.

Precis som de tidigare böckerna (#1: DISNEY AFTER DARK & #2: DISNEY AT DAWN) är det action från första till sista sidan. Jag blev väldigt glad när jag äntligen fick läsa en ordentlig beskrivning av hologramsystemet och när jag fick en bakgrund till varför The Overtakers gör som de gör. Den här delen är något jag saknat sen bok nummer ett. Där var beskrivningarna inte alls lika bra och lite svåra att förstå.

DISNEY IN SHADOW är i desperat behov av en hård redigering. Den är alldeles för lång. Ungefär 200 av den över 500 sidor långa boken kunde med lätthet plockats bort. De innehåller långa beskrivningar av hur barnen tar sig till ett ställe för att väl på plats komma på att de valde fel plats och behöver ta sig till en annan plats. Det blir väldigt tjatigt i längden. Dessutom är dialogerna utdragna och lite stolpiga. Det känns som om författaren skriver delvis för att få upp ordmängden.

Är du inte ett hardcore Disney-fan med ett extra gott öga till Walt Disney World så är nog inte den här serien något för dig. Det krävs ganska detaljerade kunskaper om hur Walt Disney World ser ut för att kunna tillgodogöra sig hela handlingen på ett bra sätt. Som tur är är dessa böcker ganska lättlästa och jag ska så småningom ta mig an del fyra (POWER PLAY).

Rekommenderas för: Disneyälskare, hologram eller för de som har besökt eller vill besöka Walt Disney World.

2,5/5 Kajsa Ankor

Betyg 2,5

 

Annonser

2 thoughts on “Kingdom Keepers #3: Disney In Shadow – Ridley Pearson

    • ladywindermere83 augusti 30, 2014 / 3:18 e m

      Ja, tyvärr måste man nog älska Disney och dess värld för att uppskatta och hänga med i dessa böcker. Eller gå i mellanstadiet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s