Second Chance Summer – Morgan Matson

Second chance summerKajsas snabba tankar: Vacker, sorglig och humoristisk skildring av en familj som snart kommer drabbas av stor sorg.

Recension: Det har gått fem år sen Taylor och hennes familj senast tillbringade sommaren i deras sommarhus i Poconos. Nu är det dags att återvända för en sista sommar som en hel familj. Taylors pappa har nämligen fått diagnosen cancer, obotlig sådan, och har endast några månader kvar att leva. Det är inte helt lätt för Taylor att åka tillbaka. Hon lämnade nämligen både pojkvän och bästa kompis i sticket. Väl på plats är välkomnandet ej så varmt. Uppenbarligen har Taylors vänner inte förlåtit henne för det hemska som hände för fem år sedan.

SECOND CHANCE SUMMER är en bok med väldigt sorgsna undertoner. Döden hänger över en när man läser och varje sida man bläddrar för en närmare det oundvikliga slutet. Detta låter väldigt dystert och knappast som en bok som man väldigt gärna vill läsa. Men det här sköter Matson bra. Jag tycker att hon beskriver Taylors våndor väl, både över hennes pappas situation och över hennes relation med vännerna.

Cancer är ett j-vla skit som inte borde få förekomma. Jag som själv har en cancersjuk pappa vill egentligen inte ens tänka tanken på ett tidsbestämt liv. Det tunga ämnet till trots sprider ändå den här boken ett visst ljus över sitationen. Taylor har haft som vana att fly när något börjar bli jobbigt, men det är svårt att fly från cancer, till och med omöjligt. Huvudpersonens inre resa är intressant och trovärdig.

Jag vill verkligen läsa mer av Morgan Matson. Vilken tur då att jag har både AMY AND ROGER’S EPIC DETOUR och SINCE YOU’VE BEEN GONE i bokhyllan. Men på något sätt är jag ändå glad att jag började med SECOND CHANCE SUMMER.

Rekommenderas för: De som älskar sommaren, familjemedlemmar eller alla som är/varit tonåringar.

4/5 Kajsa Ankor

Betyg 4

Annonser

3 thoughts on “Second Chance Summer – Morgan Matson

  1. anette augusti 26, 2014 / 7:34 f m

    Flott omtale/recension om et tema som desverre rammer mange av oss iløpet av livet. Nå har jeg skrevet opp denne boken på leselisten min, tusen takk for tipset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s