4x minirecensioner: Romaner

På Chesil beachPå Chesil Beach – Ian McEwan

Edward och Florence är nygifta. De ska tillbringa sin första natt tillsammans på hotellet vid Chesil Beach. Bröllopsnatten.

Idag vet de flesta vad bröllopsnatten innebär. Troligtvis har de flesta redan erfarenhet av sånt innan de gifter sig. Men i början av 60-talet hade man inte erfarenhet. Ingen kunskap heller. Detta gör själva bröllopsnatten till något mycket skrämmande, speciellt för Florence. PÅ CHESIL BEACH är en välskriven roman som gav en annorlunda inblick i hur det kunde vara att vara ung på 60-talet. Ian McEwan en skicklig ordkonstnär och gör karaktärerna intressanta och trovärdiga.

Betyg: 4/5 Kajsa Ankor

 

Rapporter om nationens opinionslägeRapporter om nationens opinionsläge – Heinrich Böll

En tunn roman om tvp agenter och en agentgrupp som ska rapportera in misstankar om personer eller andra grupper.

Denna satiriska roman nådde tyvärr inte samma klass som KATHARINA BLUMS FÖRLORADE HEDER (en av mina absoluta favoritböcker) av samma författare. RAPPORTER OM NATIONENS OPINIONSLÄGE kräver att man är väldigt insatt i Västysk politik under 70-talet, något jag tyvärr inte är.

Betyg: 3/5 Kajsa Ankor

 

Den röda soffanDen röda soffan – Michèle Lesbre

Anne ger sig ut på den transsibiriska järnvägen för att besöka sin gamla kärlek Gyl som nu bor vid Bajkalsjön. Samtidigt tänker hon på Clémence, den äldre damen i våningen bredvid, som hon brukar läsa högt för i hennes röda soffa.

Detta är en aning flummigt för min smak vilket ledde till att jag inte fastnade för Anne. Även denna bok kräver specialbildning (om okända, starka kvinnor) för att kunna nå sin fulla läspotential.

Betyg: 1/5 Kajsa Ankor

 

Jane Austen-klubbenJane Austen-klubben – Karen Joy Fowler

Jocelyn beslutar sig för att starta en bokklubb om Jane Austen. Hon samlar 6 personer som träffas varje månad för att diskutera den stora författarinnans böcker. Mest blir det dock prat om deras egna liv och tankar.

Möjligtvis tilltalar den här boken någon som är verkligt förtjust i Jane Austen. Men tyvärr tror jag att risken är lika stor att de tar illa upp av den. Den är pladdrig, ostrukturerad och urtråkig.

Betyg: 0,5/5 Kajsa Ankor

 

 

Annonser

4 thoughts on “4x minirecensioner: Romaner

  1. annasbokbord augusti 5, 2014 / 7:17 e m

    McEwan är en stor favorit och denna är en av hans bästa tycker jag.

    • ladywindermere83 augusti 6, 2014 / 3:01 e m

      Jag är nog villig att hålla med. Jag gillade The Cement Garden väldigt mycket också. Ett kort men starkt läsminne som håller sig kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s