Tematrio: Vänskap

temavanskapDet var ett tag sen jag gjorde en tematrio men idag blev jag riktigt sugen. Veckans tema är vänskap. Vill ni läsa andras svar eller kanske själva vara med? Hoppa då in på Lyrans blogg.

1. Den första boken jag kom att tänka på var PRETTY LITTLE LIARS av Sarah Shepard. Här är vänskap ett centralt tema som hela tiden sätts på prov. En mystisk figur som kallas ”A” försöker göra livet miserabelt för de fyra vännerna. Bokserien har ju också blivit en populär tv-serie som nu är inne på sin sista säsong. Vilket förhoppningsvis innebär att man får veta vem ”A” är.

2. Nästa bok där vänskap spelar en stor roll är THE MERCILESS av Danielle Vega. Vänskapen i den här boken är inte vacker eller lojal. Här handlar vänskap om vem som har snyggast hår och mest pengar. Och vem som är bäst på att utföra exorcism…

3. Vi avslutar med en klassiker: THE ADVENTURES OF HUCKLEBERRY FINN av Mark Twain. Jag älskar relationen mellan Huck och slaven Jim, som han reser tillsammans med nedför Mississippifloden. En klassiker alla borde läsa!

tematriovanskap.jpg

 

 

Annonser

12 reaktioner på ”Tematrio: Vänskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s