En smakebit på søndag: Lolita – Vladimir Nabokov

Smakebit på söndagDå närmar sig slutet på ännu en vecka. Många har haft långhelg men själv har jag varit ledig hela veckan. Så lugnt har det inte varit, men nödvändigt. Tiden i Skåne har varit varm, både vädermässigt och känslomässigt, och det är med hopp om framtiden som jag lämnar pappa för denna gången. Känner på mig att jag snart är här igen. Resan upp till Norrland kommer gå via tåg. Förhoppningsvis, då det hotas med strejk här nere och SJ har problem med delar av sträckan norr om Stockholm. Tur att jag då har bunkrat upp med en massa böcker i ryggsäcken.

Vill ni också dela med er av en smakbit? Gå in på Flukten fra virkeligheten i så fall.

Idag kommer smakbiten från klassikern LOLITA av Vladimir Nabukov. Den handlar om en 40-årig man som förälskar sig i en 13-årig flicka. Enligt baksidan ska det vara en gripande kärlekshistoria, trots det kontroversiella ämnet. Smakbiten kommer från kapitel 1.

LolitaHon var Lo, helt enkelt Lo, när hon stod om morgnarna i strumplästen, hundrafemtio centimeter lång. Hon var Lola i slacks. Hon var Dolly i skolan. Hon var Dolores i kyrkböckerna. Men i mina armar var hon alltid Lolita.

 

 

 

Annonser

34 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Lolita – Vladimir Nabokov

  1. Den har jeg faktisk lest for noen år siden, men jeg husker ikke så mye av den 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

  2. En bok jeg har tenkt å lese. Spesielt for å se hvordan den kan være en gripende kjærlighetshistorie, jeg ser nemlig utelukkende en mann på førti og et barn på tretten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s