En smakebit på søndag: Onda flickor – Alex Marwood

Smakebit på söndagEn lång helg är snart slut. Men ingen söndag utan att dela med mig av en smakbit. Vill ni läsa flera smakbitar, besök den fina, norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Denna veckans smakbit kommer från boken ONDA FLICKOR av Alex Marwood. Den handlar om två flickor som 1986 döms för mord. Tjugofem år senare träffas de igen. En seriemördare går lös och har ihjäl unga kvinnor. Efter ett tag inser de båda kvinnorna att de är i fara, trots nya identiteter. Smakbiten kommer från sidan 28 i pocketversionen. Den är del av en tillbakablick från 1986. Jag har inte kommit speciellt långt i boken än, men det där överhängande hotet att något snart kommer att hända som får fasaderna att rämna gör den ganska obehaglig. Dessutom får man veta vad som hände 1986 i korta kapitel under tiden nutidshandlingen pågår. Intressant bok som jag ser fram emot att läsa vidare i.

Onda flickorFöräldrarnas sovrumsdörr står öppen, och den unkna lukten av otvättad hud och smutsiga lakan brer ut sig över hallen som svavelgas över ett kärr. Morsan är inte uppe än: en formlös massa ligger stilla under det grå täcket.

Annonser

30 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Onda flickor – Alex Marwood

    1. Jag hade inte så stora förväntningar när jag började läsa så förhoppningsvis klarar jag mig ifrån besvikelse. Tycker än så länge den är spännande och välskriven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s