The Darkest Evening of the Year – Dean Koontz

The darkest evening of the yearKajsas snabba tankar: Mystisk bok om hemska ämnen, men med en massa mysiga Golden retrievers.

Recension: Det sägs ju att de flesta Dean Koontz böcker innehåller minst en Golden retriever. Den här innehåller betydligt fler än så! Den handlar om Amy som sköter om ett djurskydd som specialiserar sig på just denna ras. En kväll åker hon och hennes vän Brian ut till en familj där både barnen, frun och hunden far illa. Det slutar lyckligt och med hem följer hunden och nästan hela familjen. Den väldigt obehagliga pappan får stanna kvar med sina spritflaskor.

Amy beslutar sig för att ta hand om hunden, som får namnet Nickie. Redan första kvällen märker Amy att det är något annorlunda med hunden, men vad? Samtidigt som Amy tar hand om sina hundar har Brian problem med sin exflickvän som i princip beter sig om en fullfjädrad stalker. Vad varken Amy eller Brian vet är att de är iakttagna, varje steg de tar följs noggrant av ej så oskyldiga ögon. Och hur kommer hunden Nickie in i bilden?

Det här är inte den bästa Dean Koontz-boken jag har läst, men heller inte den sämsta. Den är spännande och stundtals rent av skrämmande. Den innehåller hemska beskrivningar av hur en mamma psykiskt och fysiskt misshandlar sitt barn med Downs syndrom. Dessa stycken är inte lätta eller roliga att läsa, men spär samtidigt på bilden av hur sjuk i huvudet mamman faktiskt är.

Språkmässigt är den helt ok, med intressanta dialoger och faktiskt inte för mycket detaljbeskrivningar – något Koontz brukar ha en förkärlek till. THE DARKEST EVENING OF THE YEAR är visst skriven ett tag efter det att Koontz egen hund, Trixie, gick bort. Och det märks verkligen att han älskar hundar i allmänhet, men Golden retrievers i synnerhet. Det ligger kärlek bakom varje ord som har med hundarna att göra.

Jag blev faktiskt sugen på att hoppa rakt in i en till bok av Dean Koontz. Undrar vilken jag ska välja?

Rekommenderas för: Hundälskare, spänningssökare eller till de som uppskattar en trevlig thriller med övernaturliga inslag.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

 

Annonser

6 thoughts on “The Darkest Evening of the Year – Dean Koontz

 1. Monika maj 3, 2014 / 12:51 e m

  Det här är en av ganska få böcker som inte verkar ha översatts till svenska, konstigt nog. Å andra sidan är jag ganska less på Koontz vovvar 🙂

  • ladywindermere83 maj 3, 2014 / 1:37 e m

   Tänkte faktiskt på dig när hund efter hund dök upp i boken… 🙂

 2. Vargnatts bokhylla maj 3, 2014 / 2:49 e m

  Ah jag såg precis Monikas kommentar om att den inte finns på svenska, för min första fråga var vad den heter på svenska :p. Men den låter spännande, en Koontz jag inte läst, den måste jag skaffa någon gång 🙂

 3. Skriva läsa leva maj 3, 2014 / 4:55 e m

  Skulle vilja läsa en bra Koontz, så denna kanske inte är första valet då, men har varit lite sugen på han ett tag så någon Koontz i sommar hade varit kul 🙂

  • ladywindermere83 maj 4, 2014 / 7:10 f m

   Det finns många att välja på… En lite nyare eller en av hans äldre? Tycker Koontz passar som sommarläsning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s