Maddy West and the Tongue Taker – Brian Falkner

Maddy West and the Tongue TakerKajsas snabba tankar: Charmig berättelse med mångspråkig flicka, halvosynlig ninja och en gullig apa.

Recension: Tänk att kunna prata, läsa och förstå alla språk i hela världen, levande som utdöda. När detta drabbar Maddy West tar hennes mamma med henne till doktorn. Givetvis finns det inget botemedel mot denna magiska egenskap så varför inte tjäna lite extra pengar åt familjen? Maddy får uppträda på TV och flera personer blir intresserade av hennes talang.

Så när Maddy blir erbjuden att följa med en Cambridgeprofessor till Bulgarien för att översätta antika skriftrullar tackar hon ja. Detta är början på ett vilt äventyr i Bulgarien. Med sig på resan har hon sin bästa vän Kazuki, aspirerande ninja. Dessutom blir de vän med en jätte, får en apa på halsen och träffar på en livs levande häxa.

Det här var en trevlig liten bok. Maddy och Kazuki är så gulliga, både mot varandra men även mot andra. Visst kan de bli arga ibland, speciellt när de kidnappas, jagas eller blir lurade. Men då kan man ju skälla lite på den dumma personen så blir det lite bättre. Min favoritcomeback är: ”When you were born, your doctor took one look at you and slapped your parents!”. Snacka om bränd…

Nu är jag ingen expert på vad barn i olika åldrar läser, men tror den passar till lite yngre krabater. Den har sina läskiga stunder (spindlar…) så allt för ung ska man nog inte vara. Jag tror att jag hade älskat MADDY WEST AND THE TONGUE TAKER när jag var runt 10-12 år. Tyckte faktiskt inte den var så pjåkig nu heller.

Fick ett recensionsexemplar i form av en e-bok från förlaget via Netgalley.

Rekommenderas för: Språkintresserade ungdomar, ninjor, spänningssökare och en och annan liten apa.

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s