Bokbloggsjerka 18-21 april – Skruvat tittande

Påskhelgen är äntligen här. Solen skiner där ute och vädret ska väl bara bli bättre och bättre. Att det dessutom finns en bokbloggsjerka att besvara gör ju inte tillvaron sämre direkt. Veckans fråga är:

Vilken är den mest skruvade tv-serie/film du har sett i din favoritgenre?

Det här var en svår fråga. Dels för att jag egentligen inte har en favoritgenre vad det gäller TV eller film. Men även för att ordet skruvad kan ha så olika innebörd. Jag väljer att tolka ordet som annorlunda, en serie/film som inte är riktigt som alla andra.

Jag och min man tittar på en hel del serier så jag har några att välja på. Min första tanke föll på Game of Thrones. En serie som inte är rädd för att ha ihjäl huvudpersoner och som är ganska rå och blodig (och naken). Men sen funderade jag vidare och tänkte på South Park. En serie helt utan gränser men som oftast prickar mitt i prick. Vissa avsnitt tycker jag är lite larviga och barnsliga men många är så bra att man skrattar långt efter att avsnittet är slut.

Men – jag valde inte någon av dessa serier. Mitt val föll på Warehouse 13. Det är en serie som går på SyFy och är nu inne på sin femte och sista säsong. Den handlar om ett stort lager där magiska och oftast farliga artefakter förvaras. Det finns många bovar som vill komma åt dessa artefakter så lagret måste skyddas. Dessutom finns det många reliker som inte hittats än och dessa letar de som jobbar på lagret upp. Ett jobb som kan innebära döden.

Den här serien är en scifi-fantasy-komedi med glimten i ögat. Specialeffekterna är inte i klass med Game of Thrones men det gör ingenting. Serien är ett stort charmpiller och det kommer vara lite sorgligt när den tar slut.

Annonser

22 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 18-21 april – Skruvat tittande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s