En smakebit på søndag: Blodsarvet #1: Krigarhjärta – Henrik Larsson

Smakebit på söndagSöndag igen. Helgen har bara susat förbi, precis som vanligt. Var på ett trevligt after work i fredags och fick en massa trevliga boktips inom fantasygenren. Så nästa författare som jag kommer fördjupa mig i är nog Brendan Sanderson. Ska bara läsa lite andra böcker först… Söndag = smakbit, precis som det ska vara. Kika in hos Flukten fra virkeligheten och dela med er ni också.

Idag kommer min smakbit från boken KRIGARHJÄRTA av Henrik Larsson. Det är första delen i trilogin Blodsarvet och handlar om nioårige Erik som blir tillfångatagen av söderlänningar och säljs som slav. Han känner dock att han inte är som alla andra och i en värld där allt beror på vilka dina föräldrar är det svårt att inte veta vem man är. Del två heter ISÖHÄXAN och del tre PROFETENS TID. Smakbiten kommer från början av boken och handlar om Eriks sista minne av hans barndomsby i Nordland (sidan 11 i pocketutgåvan).

krigarhjartaDe första, gripbara minnen jag har av mitt liv är bland de allra blodigaste. Jag var nio år gammal när den by jag växte upp i ödelades. Bilderna som kommer till mig när jag återkallar den dagen är hur jag leker tillsammans med några andra barn i byn. Vi springer omkring bland de vuxna som rensar ogräs på åkern. Det är tidig morgon, sen höst, och bitande kallt. Min andedräkt blir till ånga i luften. Vi kastar oss runt de vuxnas ben, rullar runt i den halvfrusna leran, skrattar. Jag kommer inte ihåg namnet på byn, eller ens på någon av byborna. Allt som hände innan denna dag är inte mer än antydningar till minnen, suddiga fragment av ett obetydligt liv som jag har föraktat. Föraktat och därför glömt. Men jag minns mitt eget namn.

Annonser

22 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Blodsarvet #1: Krigarhjärta – Henrik Larsson

  1. Takk for smakebit, har aldri hørt om denne før men ser interessant ut! Jeg har også lyst til å lese Brendan Sanderson bøker i nærmeste fremtid, har hørt veldig mye bra om ale bøkene hans!

  2. Så flott smakebit! Dette høres ut som en bokserie for meg, jeg elsker denne type bøker. Og så var det jo ekstra godt at du heiet på det rette laget i dag 😉 Jeg er helt utslitt etter den spennende kampen, og det ble jammen felt en tåre på slutten også! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s