Visning pågår – Sofie Sarenbrant

visning-pagarKajsas snabba tankar: Snabb spänningsroman med lite relationsdramatik vid sidan om.

Recension: För Cornelia Göransson och hennes dotter Astrid hänger allt på att få huset sålt. Hon har hittat en andrahandslägenhet att flytta till och hon måste verkligen komma ifrån sin man Hans. Morgonen efter den andra husvisningen hittar Astrid sin pappa mördad. Spåren pekar mot Cornelia, hon ville ju verkligen bli av med sin man…

VISNING PÅGÅR är den tredje, fristående boken om Emma Sköld. Vi får även träffa hennes syster Josefin och hennes familj. Det visar sig nämligen att Josefin och Cornelia är nära vänner. Jag har läst alla böcker av Sofie Sarenbrant och båda hyllat och dissat. VISNING PÅGÅR överraskar positivt. Den är lättläst, inget fel med det. Ibland kan man behöva en bok som går snabbt att läsa men som ändå underhåller.

Kriminalhistorien är möjligen åt det mer simpla hållet och jag räknade ut hur den skulle sluta ganska tidigt i boken. Dessutom är handlingen inte speciellt trovärdig, men samma sak här – det gör inget för jag hade kul när jag läste. Ett problem jag hade med Sarenbrants tidigare böcker var de massiva sidorna med beskrivningar, speciellt i VILA I FRID. Men i VISNING PÅGÅR tycker jag hon håller beskrivningarna lagom långa och koncisa.

Samtidigt som någon har mördats och Emma Sköld utreder har hon även personliga problem. Emmas och hennes syster, Josefins, problem i deras relationer dryftas som ett sidospår. Ibland hade jag nästan önskat att det hade varit en ren relationsroman och att man skippat deckargåtan. Jag blir nämligen intresserad av hur de båda karaktärerna har det och hur det kommer att lösa sig för dem.

Efter ANDRA ANDNINGEN tänkte jag nästan göra slut med Sarenbrant men nu tror jag att förälskelsen har blossat upp igen. Hon har tidigare skrivit VECKA 36, ISTÄLLET FÖR DIG, VILA I FRID och ANDRA ANDNINGEN. Och en sak är säker, jag ser fram emot hennes nästa bok! Tack DAMM FÖRLAG för recensionsexemplaret!

Rekommenderas för: Privatdeckare, husägare, mäklare eller den som vill läsa en lättläst men underhållande kriminalare.

 

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

 

3 reaktioner på ”Visning pågår – Sofie Sarenbrant

  1. Pingback: Avdelning 73 – Sofie Sarenbrant – Kajsas bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.