Echo Falls #1: Down the Rabbit Hole – Peter Abrahams

Down the Rabbit HoleKajsas snabba tankar: Ungdomsdeckare där mordgåtan blandas med fotboll och teater.

Recension: Ingrid Levin-Hill är en uppmärksam tjej. Hon lägger märke till saker lite bättre än de flesta andra. Är det då konstigt att hennes stora idol är Sherlock Holmes? Hon bor i en stad som heter Echo Falls och där verkar de flesta ha hemligheter. Vissa kommer upp till ytan när Ingrid är på jakt efter den som mördade Crazy Katie. Att Ingrids egna fotbollsskor råkar befinna sig på platsen gör ju inte det hela något lättare.

Men Ingrid är inte bara detektiv, hon är skådespelare också. Titeln DOWN THE RABBIT HOLE är hämtad med inspiration från Alice i Underlandet, den pjäs där Ingrid har huvudrollen. Men även på scen blir hon inte fri från sitt detektivjobb. Mordgåtan verkar nämligen ha kopplingar till teater- och filmvärlden.

Jag gillar Ingrid! Hon är en cool, liten tjej som vågar utforska och ta för sig. Dock kan detta ibland sätta henne i knipa. Lite kärlek får man också, eller i alla fall trevande försök till ung, första kärlek. Att allt inte står rätt till i Echo Falls märks ganska tidigt och jag har mina misstankar om vad Ingrids egna pappa håller på med. Detta kommer säkert utvecklas i nästa bok om den unga detektiven. Den kommer jag definitivt att läsa!

Rekommenderas för: Unga Sherlock Holmes-wannabes, tweedfanatiker, fotbollsspelare, Alice i Underlandetfantaster eller den som vill mysa i fåtöljen med en trevlig mordgåta.

 

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s