Iron Fey #2: Järnprinsessan – Julie Kagawa

järnprinsessanKajsas snabba tankar: Stabil uppföljare till JÄRNKONUNGEN. En trevlig saga om alver, magi och lite modern tekonologi.

Recension: Meghan Chase, Sommarhovets prinsessa, har brustet hjärta. Ash verkar ha ljugit om sina känslor för Meghan och behandlar henne nu väldigt illa. Hon är fast i Vinterhovet och sitter på första parkett när Årstidsspiran stjäls. Detta är början på JÄRNPRINSESSAN, andra delen i serien Iron Fey. 

Jakten på spiran tar sin start och flera karaktärer från förra boken återkommer. Grimalkin, den talande katten. Puck, den kärlekslystna gamla alven. Och givetvis Ash. Svårt att missa Ash, eftersom det är i princip det enda Meghan tänker på. Blir lite tjatigt till sist. 

Man får även återse min favoritkaraktär – Järnhästen. En karaktär vars dialoger skrivs med versaler. I mitt huvud skriker han med hög och ärofylld röst. Lite annorlunda men något som faktiskt passar karaktären. Han har nämligen en förmåga att ta allt på allvar. Lockar till många skratt ibland. 

Ett problem jag hade med del 1 (JÄRNKONUNGEN) är att den var plottrig. Känner tyvärr lite samma sak för JÄRNPRINSESSAN. Men ändå vill jag läsa vidare och ser fram emot att sätta igång med del 3: JÄRNDROTTNINGEN. 

Rekommenderas för: Alver, datahackers och spänningssökare med en romantisk ådra. 

 

3/5 Kajsa Ankor

Betyg 3

En reaktion på ”Iron Fey #2: Järnprinsessan – Julie Kagawa

  1. Pingback: Iron Fey #3: Järndrottningen – Julie Kagawa – Kajsas bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.