The Lunar Chronicles #1: Cinder – Marissa Meyer

CinderKajsas snabba tankar: Retelling av Askungesagan som utspelar sig i en dystopisk värld.

Recension: Som jag älskade CINDER! Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och längtade tillbaka till den när jag inte hade möjlighet att läsa. CINDER handlar om en cyborg vid namn Cinder. Hon bor hos sin elaka styvmor med två döttrar. Cinder är vän med den ena dottern och har en android vid namn Iko.

Iko är en humoristisk figur som levererar många skratt. Men allt är inte skratt i Cinders värld. Det härjar en pest ute i världen och vem som helst kan insjukna. Det finns inget botemedel. Dessutom ligger jorden, och dess prins Kai, nära en början till krig med månen och de människor som bor där.

Månniskorna på månen är annorlunda. De har möjligheten att förvränga och påverka jordbor. Drottning Levana är specialist på detta och använder sin ”glamour” till att få genom sina onda planer.

Som sagt, jag fastnade för den här boken. Den flyter på bra, både handlingsmässigt och språkmässigt. Visst är den ganska så förutsägbar men det gör inget. Jag läser ändå hungrigt vidare för att få veta vad som händer. Jag gillar karaktären Cinder väldigt mycket. Hon är ganska cynisk men har ändå ett gott hjärta. Prins Kai är en annan karaktär som jag tycker om. Han är snäll, omtänksam och lagom rebellisk.

Jag ser verkligen fram emot att läsa del 2 i THE LUNAR CHRONICLES: SCARLET. Då får man veta fortsättningen på denna spännande berättelse som hade ett väldigt öppet slut.

Rekommenderas för: Sagoläsare, jordbor, mångubbar och alla andra som uppskattar en välskriven dystopi.

 

Betyg 4

Annonser

4 thoughts on “The Lunar Chronicles #1: Cinder – Marissa Meyer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s