Percy Jackson and the Olympians #2: The Sea of Monsters – Rick Riordan

The Sea of MonstersKajsas snabba tankar: Bra uppföljare på en gedigen start. Grekiska mytologin är i centrum men den varvas med spänning och humor.

Recension: SPOILER ALERT!

Camp Halfblood är i fara. Skölden som skyddar lägret från monster och andra otrevligheter håller på att brista. Detta beror på att Thalias träd har blivit förgiftat och håller på att dö. Thalia var en demigod som mördades av ett monster. Hennes pappa var den store Zeus och för att hedra hennes minne skapade han detta magiska träd.

Det enda sättet att rädda trädet är att hitta det gyllene skinnet. Det är detta äventyr som THE SEA OF MONSTERS handlar om. Det blir en kamp mot klockan för även Luke och hans monsterarmé är ute efter skinnet. Dessutom får Percy en till familjemedlem, och inte vilken familjemedlem som helst.

Jag gillade den här boken mycket. Den är rolig och spännande. Dessutom lär man sig mycket om den grekiska mytologin. Relationerna mellan de olika karaktärerna är bra. Jag gillar Clarisse, dotter till krigsguden Ares, som är en envis som en åsna. Men även Percy är en favorit, trots att jag ibland irriterar mig på att han ska vara så ”duktig” hela tiden.

THE SEA OF MONSTERS blev film under 2013. Helt ok, om ni frågar mig. Hade älskat den om jag varit några år yngre. Rekommenderas om ni har barn i rätt målgrupp!

Nästa bok i serien heter THE TITAN’S CURSE. Föregående del heter THE LIGHTNING THIEF.

Rekommenderas för: Mytologiintresserade, er med barnasinnet i behåll, humoruppskattande varelser och alla som vill läsa en bra serie.

Betyg 4

Annonser

One thought on “Percy Jackson and the Olympians #2: The Sea of Monsters – Rick Riordan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s