En smakebit på søndag: Boktjuven – Markus Zusak

Smakebit på söndagDenna helgen har bara sprungit förbi i ilfart. Veckan som varit innehöll en massa spännande saker, bland annat ett premiärbesök på casino och en massa nyttig kunskap som jag har nytta av i jobbet. Jag har dessutom hunnit läsa en hel del och det är ju aldrig fel.

Söndag = smakbit! Jag fyndade BOKTJUVEN av Markus Zusak för en femma i en secondhandaffär och var bara tvungen att börja läsa den så snabbt som möjligt. Trailern till filmen har ju släppts och jag vill ju verkligen ha läst boken innan filmen kommer ut. Dessutom är den ju höjd till skyarna i bokbloggsvärlden. Min smakbit kommer från kapitel 1, sidan 10.

BoktjuvenMänniskor lägger bara märke till dagens färger vid dess början och slut, men för mig står det fullkomligt klart att en dag flyter sig genom en mängd olika nyanser och tonsteg, för varje ögonblick som passerar. En enda timme kan bestå av tusentals olika förger. Vaxgula, molnstänkt blåa. Dunkelt mörklagda. I min bransch ser jag det som min uppgift att lägga märke till dem.

37 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Boktjuven – Markus Zusak

  1. Ikke så veldig lenge jeg leste og skrev om den. En spesiell, sterk og etter min smak en god bok. Men jeg vet ikke om jeg klarer å se den filmatisert. Blir nesten som Drageløperen. Har lest boken, men vet ikke om jeg klarer å se filmen.

  2. Av någon konstig anledning tittade jag på filmtrailern och då jag gillade vad jag såg bestämde jag mig för att jag ska ge boken en chans. Har dock inte kommit till skott ännu men det kommer inom sinom tid.

  3. Boktyven har jeg stående i bokhyllen så den skal bli lest om ikke altfor lenge (skjønt, andre bøker har en tendens til å trenge seg frem i lesekøen) – takk for smakebiten 🙂

  4. Den här är en av de böcker jag tänkt läsa men som inte riktigt har blivit av en (bara de första sidorna). Den här gången blev det ett smakprov på den nya boken Virus, mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.