Expedition L – Erlend Loe

Expedition LErlend är ute och åker skridskor och får en idé om hur urbefolkningen i Sydamerika en gång tog sig till de polynesiska öarna. Givetvis måste de ha åkt skridskor! Erlend anser denna teori vara lika god som en annan och samlar ihop ett gäng unga norrmän. Denna grupp bilder den expedition som sen reser till en obebodd polynesisk ö för att bekräfta teorin.

Detta är en roman om manlig vänskap, en generation olik andra och misslyckande. Den är på inget sätt tråkig utan man skrattar sig igenom hela boken. Hur kan Loe få till det så där? Det är frågan som förföljer mig under läsningen. Hur ser hans tankebanor egentligen ut? Kanske är det sjökor som plockar idébollar som tillsammans bildar Loes nästa handling? Eller var det Family Guy…? I vilket fall är Loe mästare på att få det knäppa att bli normalt.

Språket är intressant och flyter på bra. Boken har en liten bromssträcka i mitten där den tappar tempo men får upp farten igen när boken närmar sig slutet. Personligen tycker jag att boken inte skulle varit så lång utan mer som de böcker han brukar skriva. Boken bjuder på många skratt och huvudskakningar. Rekommenderas!

 

Titel: Expedition L

Författare: Erlend Loe

Originaltitel: L

Förlag: Alfabeta

Utgiven: 2004

Antal sidor: 368

1 poäng läggs till poängsaldot!

Annonser

One thought on “Expedition L – Erlend Loe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s