Live to Tell – Lisa Gardner

Live to tell

En familj hittas mördad i ett av Bostons arbetarklassområden. Pappan ligger på intensiven och kämpar för sitt liv. Är det han som är mördaren? Kanske blev du utsatta för ett inbrott eller kanske deras psykiskt sjuka son gjorde det? Detta är brottet som polisen D.D Warren ska lösa. Hon är en hårdnackad polis med mycket skinn på näsan. En annan karaktär i boken som man får följa är Danielle Burton. Hon jobbar som sjuksköterska på en sluten psykiatrisk avdelning för barn. Hennes mörka förflutna förföljer henne och fallet med den mördade familjen sker ungefär samtidigt som årsdagen av det jobbiga som hände henne. En tredje kvinna i boken är Victoria Oliver. Hon är mamma åt en psykiskt sjuk pojke, en pojke som hon inte kan lita på utan som vill henne illa. Men ändå älskar hon honom villkorslöst och gör allt för att han ska kunna bo kvar hemma. En dag saknas det ändå en kniv, trots att hon har låst in alla knivar…

Tempot i boken är högt från första sidan till den sista. Man får följa de tre olika kvinnorna parallellt och det ger ett djup åt boken som inte alltid finns i amerikanska deckare. Den är psykologiskt otäck, speciellt de kapitel där man får följa Victoria Oliver och hennes son. Tanken att behöva frukta för sitt liv varje dag och att det är ens eget barn som skulle kunna ha ihjäl en är jobbig att ta till sig.

Danielle Burton är en mystisk karaktär som man under bokens gång får veta mer om. Hennes förflutna vävs snyggt in i intrigen och Gardner lyckas knyta ihop hela påsen på ett bra sätt. Jag rekommenderar Lisa Gardner till er som gillar deckare. Jag ska hålla ögonen öppna efter hennes andra böcker. Om de bara är hälften så spännande som denna är det tillräckligt för mig!

Titel: Live to Tell

Författare: Lisa Gardner

Förlag: Bantam

Utgiven: 2010

Antal sidor: 464

2 poäng läggs till poängsaldot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s