En smakebit på søndag – Fasanjägarna

Helgen har bara sprungit iväg och imorgon är det jobbdag igen. Ska bli kul att återse alla kollegor efter en vecka på annan ort. Men än är det söndag och det innebär ju i bokbloggarvärlden en möjlighet att medverka i En smakebit på søndag. Där delar man med sig av ett litet stycke ur en bok man läser och sen kan man surfa runt och få små godbitar serverade på de andra medverkandes bloggar.

Smakebit på söndag

Jag har nyss börjat på del 2 i serien om Avdelning Q. Boken är skriven av Jussi Adler-Olsen och handlar om Carl Mörck och Hafez El-Assad. De utgör ett brokigt team som fokuserar på cold cases. I första boken var det just relationen mellan dessa två som jag tyckte lyfte boken till en lite högre nivå. Så här långt i del två känner jag samma sak och smakbiten är ett litet exempel på humorn i Adlers text. Min smakbit kommer från sidan 31:

Carl suckade tungt och såg sig om i Assads rum. Det hade kommit upp fler ramar i hans bokhylla. Ett foto av två äldre kvinnor kämpade nu med alla de andra släktbilderna om uppmärksamheten. Den ena hade mörka fjun på överläppen, den andra var tjock och hade ett hår som var som en enda stor boll. Det såg nästan ut som en motorcykelhjälm. Assads mostrar eller fastrar, om han fick gissa. Han pekade på bilderna när Assad lagt på. ”Det är mina fastrar från Hamah. Hon med håret är död.”

 

kajsas

Annonser

21 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Fasanjägarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s