Dark Places – Gillian Flynn

Dark Places

När Libby var sju år mördades hennes mor och storasyster i en massaker. Hennes storebror Ben dömdes för mordet och sitter nu inspärrad i fängelse. Nu när Libby är vuxen börjar hon få slut på pengar. Pengar hon har tjänat genom att utnyttja andra människors medlidande genom att exploatera det hon varit med om som barn. En dag blir hon kontaktad av en ”Kill Club” som inte tror att Ben är den skyldige och vill ha hennes hjälp att lösa fallet.

Dark Places är ingen trevlig läsning. Den är faktiskt rent ut sagt otrevlig. Men ändå är det en av de bästa kriminalromaner jag läst. Otrevligheten ligger i miljön, karaktärerna och känslorna som Flynn förmedlar. Det är smutsigt, rått och ovänligt. Svettigt och illaluktande. Desperat och egotrippat. Just att lyckas förmedla detta till läsaren är skickligt.

Libby är ingen älskvärd person. Visst är det lite synd om henne men hennes personlighet och sätt att bemöta andra människor gör att jag inte tycker om henne speciellt mycket. Men ändå vill jag läsa vidare. Flynn är en av de bästa författarna just nu och jag ser mycket fram emot att läsa Gone Girl

 

Titel: Dark Places

Författare: Gillian Flynn

Förlag: Phoenix

Utgiven: 2009

Antal sidor: 424

2 poäng läggs till poängsaldot!

Annonser

2 thoughts on “Dark Places – Gillian Flynn

  1. Monika april 21, 2013 / 11:31 f m

    Måste. Läsa. Denna. Snart. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s