Mörk jord – Belinda Bauer

Mörk jordSteven, 12 år, bor tillsammans med sin lillebror, mamma och mormor i en by vid Exmoorheden. Arton år tidigare försvann Stevens morbror Billy. Ingen vet vad som har hänt honom och hans kropp har aldrig hittats. Alla i byn tror att det är seriemördaren Arnold Avery som mördat honom. Denna mördare har erkänt mordet på sex andra barn och sitter nu bakom lås och bom. Men mordet på Billy har han aldrig erkänt.

Nu vill Steven ha tillbaka sin familj. Han vill inte att hans mormor ska behöva stå vid fönstret och vänta på att Billy kommer hem längre. Han vill att hans mamma ska tycka lika mycket om honom som hans lillebror. Därför tar Steven varje eftermiddag sin spade och beger sig till heden för att gräva. Det dröjer inte länge förrän han inser att han behöver hjälp med att veta var han ska gräva. Därför inleder han en brevväxling med självaste Avery. En brevväxling som kommer få förödande konsekvenser.

Jag gillar den här boken skarpt. Den har en skärpa som få kriminalromaner har idag. Hennes beskrivning av seriemördaren Arnold Avery får det att krypa under skinnet på en och hela hans karaktär är bara obehaglig, men på ett vis som gör boken rättvisa. Steven är en pojke som inte har det lätt. Boken tar inte bara upp hans jakt på sin försvunna morbror utan även hur han blir mobbad i skolan, hur hans bästa kompis inte alltid finns där för honom, hur hans mamma inte har en blekaste aning om vad han sysslar med om eftermiddagarna eller vem han brevväxlar med. Det är en bok om bristande föräldraskap i en splittrad familj. Men det är också en mycket spännande bok som förtjänar att bli läst!

 

Titel: Mörk jord

Författare: Belinda Bauer

Originaltitel: Blacklands

Förlag: Modernista

Utgiven: 2012

Antal sidor: 271

1 poäng läggs till poängsaldot!

Annonser

2 thoughts on “Mörk jord – Belinda Bauer

  1. [Anna] april 19, 2013 / 5:25 e m

    Den här har jag inte läst ÄN! Måste ta tag i det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s