Flickan från ingenstans – Justin Cronin

Flickan från ingenstans

Ett topphemligt militärexperiment går fel och världen kommer aldrig att bli densamma igen. Mörker är lika med död och överlevarna kämpar för att förbli just överlevare. Amy, en sexårig föräldralös flicka, och FBI-agenten Brad Wolgast blir ett omaka team i kampen mot det som ruvar i mörkret.

Denna tegelsten är del 1  i en planerad trilogi och är ett epos som sträcker sig över många år. Boken är indelad i olika delar. I den första delen skildras det militära experimentet och vad som gick fel. I denna del får man också lära känna Amy, en liten flicka med stor betydelse. Följande delar berättar historien efter katastrofen, mest med fokus på en grupp överlevare, men även via dagboksinlägg.

Första delen är riktigt bra! Spännande och medryckande. Man vill veta mer och jag kunde faktiskt inte sluta läsa. Resten av boken då? Nja, inte riktigt lika bra. Boken hade lätt kunnat vara 3-400 sidor kortare men ändå fått med det väsentliga. I ett kortare format hade spänningen kunnat byggas upp på ett helt annat sätt. Som det är skrivet nu är det en berg- och dalbana med alldeles för många raksträckor utan häftiga backar eller loopar.

 

Trots bristen på tempo och det överflödiga sidantalet så tror jag ändå att jag kommer att läsa fortsättningen De första tolv. Den släpps som inbunden nu under 2013, men har redan släppts på engelska (The Twelve).

 

Titel: Flickan från ingenstans

Författare: Justin Cronin

Originaltitel: The Passage

Förlag: Norstedts

Utgiven: 2012

Antal sidor: 907

 

3 poäng läggs till poängsaldot!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s