Horn – Joe Hill

Horn

Ig Perrish lever i en mardröm. Ända sedan hans flickvän Merrin hittades våldtagen och brutalt mördad har han blivit utfryst ur samhället där han bor. Alla tror att han är skyldig men ingen har hittat något bevis. En morgon när Ig vaknar upp efter en särdeles blöt kväll märker han att det har växt ut två små horn i pannan på honom. Efter ett tag inser han att dessa horn gör att han får tillgång till personers innersta känslor, framförallt de som triggas av hat och onda. Han kommer snabbt på att hans nya förmåga är ett ypperligt sätt att lösa mordgåtan och dessutom straffa alla inblandade.

Detta är den första boken jag läser av Joe Hill. Man kan kanske ana lite av hans släktskap med Stephen King, men mest av allt är han fräsch i sitt skrivande. Jag gillar att han har valt att inte marknadsföra sig själv som Kings son, då bara det nog skulle innebära en större upplaga. Men Joe Hill klarar definitivt att stå på egna ben. Horn är till en början en ganska rolig bok som undan för undan blir mer och mer mörk. Anspelningarna på gud och djävul, himmel och helvete är många och gör att man känner igen sig en smula.

Boken är ju också en mordgåta – vem mördade egentligen Merrin? Bara deckaraspekten i boken gör en klart läsvärd men tillsammans med alla andra aspekter blir den en riktigt liten pärla. Orkar man inte läsa boken så kan man ju alltid vänta på filmen. Den är just nu under filmatisering och Ig spelas av inte mindre än allas vår Harry Potter, Daniel Radcliffe. Den förväntas ha premiär under 2013.

Titel: Horn

Författare: Joe Hill

Originaltitel: Horns

Förlag: Norstedts

Sidor: 431

Utgiven: 2012

2 poäng läggs till poängsaldot!

6 reaktioner på ”Horn – Joe Hill

  1. Pingback: Horn | BokblommaHill, Joe| Bokblomma

  2. Pingback: NOS4R2 – Joe Hill | Kajsas bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.