Bokbloggsjerka 18-21 januari: Avgörande beslut?

Nu ger jag mig in 2013:s bokbloggsjerkelek! Veckans fråga är vad som avgör om man vill läsa en bok eller inte om författaren är helt okänd

 

Om jag inte känner igen författaren så läser jag titeln först och främst. Är inte den intressant så läser jag inte baksidetexten. Vilka titlar som fångar min uppmärksamhet är olika från dag till dag. Just nu är jag inne i ett spänningsstim så det får gärna vara en titel som lovar just spänning. Ibland kan jag även fängslas av framsidan. Är den utmärkande nog så finns det risk att jag vill läsa den. Är framsidan riktigt snygg så vill jag förmodligen ha boken, vare sig jag tänkt läsa den eller inte.

Vad gäller baksidetexten så är jag inte så kräsen. Det är bara några få saker som får mig att ställa tillbaka boken och gå vidare. En sådan sak är om den jämförs med en bok av Paulo Coelho. Då är den defintivt ingenting för mig!

16 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 18-21 januari: Avgörande beslut?

  1. Visst är det så att det inte bara är framsidan och texten bakpå som påverkar. Som du säger spänningsstimm, jag kan också snöa in på ett tema under längre tid och då är det just det man söker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.