2x Sofie Sarenbrant: Vecka 36 och I stället för dig

I Vecka 36 möter vi de två gravida vännerna Johanna och Agnes som är på semester med sina män, Erik och Tobbe. Dessutom har Agnes och Tobbes med sig sin tvååriga dotter Nicole. De är på semester i Brantevik och sista kvällen ska de tillbringa på restaurangen vid havet och sjunga karaoke. Tobbe och Agnes har bråkat och stämning är inte på topp. Agnes beslutar sig för att gå och lägga sig tidigare. Morgonen därpå är hon försvunnen.

 

Lättläst deckare i mysig Skånemiljö. Vet inte riktigt om jag gillade det speciellt mycket av någon annan anledning än just Skånekopplingen. Den gav mig lite hemlängtan! Karaktärerna var helt ok skildrade men jag fick aldrig någon riktig känsla för någon av dem. Ledtrådarna till vem som var skyldig var många och för övertydliga. Slutet var givet och inte överraskande överhuvudtaget. Läs den om ni vill ha lite läsning som går snabbt och lätt.

 

Titel: Vecka 36

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag: Ponto Pocket

Antal sidor: 313

 

 

 

I stället för dig är uppföljningen på Vecka 36. Där får man följa den nu artonåriga Nicole som vill veta vad som verkligen hände i Brantevik för 16 år sen.

 

Samma sak som ovan. Boken är lättläst. Jag uppskattade denna något mer än Vecka 36. Gillade faktiskt hur Sarenbrant knöt ihop säcken på ett ganska snyggt sätt. Journalisten Rosenlund fick en lite större roll i den här boken och det var roligt för han var den mest intressanta karaktären i serien. Vill ni läsa den här så rekommenderar jag att ni först läser Vecka 36. Svårt att få ut något av den här boken utan att ha den andra historien i minnet.

 

Titel: I stället för dig

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag: Ponto Pocket

Antal sidor: 300

4 reaktioner på ”2x Sofie Sarenbrant: Vecka 36 och I stället för dig

  1. Pingback: Visning pågår – Sofie Sarenbrant | Kajsas bokblogg

  2. Pingback: Avdelning 73 – Sofie Sarenbrant – Kajsas bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.