2x Sofie Sarenbrant: Vecka 36 och I stället för dig

I Vecka 36 möter vi de två gravida vännerna Johanna och Agnes som är på semester med sina män, Erik och Tobbe. Dessutom har Agnes och Tobbes med sig sin tvååriga dotter Nicole. De är på semester i Brantevik och sista kvällen ska de tillbringa på restaurangen vid havet och sjunga karaoke. Tobbe och Agnes har bråkat och stämning är inte på topp. Agnes beslutar sig för att gå och lägga sig tidigare. Morgonen därpå är hon försvunnen.

 

Lättläst deckare i mysig Skånemiljö. Vet inte riktigt om jag gillade det speciellt mycket av någon annan anledning än just Skånekopplingen. Den gav mig lite hemlängtan! Karaktärerna var helt ok skildrade men jag fick aldrig någon riktig känsla för någon av dem. Ledtrådarna till vem som var skyldig var många och för övertydliga. Slutet var givet och inte överraskande överhuvudtaget. Läs den om ni vill ha lite läsning som går snabbt och lätt.

 

Titel: Vecka 36

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag: Ponto Pocket

Antal sidor: 313

 

 

 

I stället för dig är uppföljningen på Vecka 36. Där får man följa den nu artonåriga Nicole som vill veta vad som verkligen hände i Brantevik för 16 år sen.

 

Samma sak som ovan. Boken är lättläst. Jag uppskattade denna något mer än Vecka 36. Gillade faktiskt hur Sarenbrant knöt ihop säcken på ett ganska snyggt sätt. Journalisten Rosenlund fick en lite större roll i den här boken och det var roligt för han var den mest intressanta karaktären i serien. Vill ni läsa den här så rekommenderar jag att ni först läser Vecka 36. Svårt att få ut något av den här boken utan att ha den andra historien i minnet.

 

Titel: I stället för dig

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag: Ponto Pocket

Antal sidor: 300

Annonser

4 thoughts on “2x Sofie Sarenbrant: Vecka 36 och I stället för dig

  1. Carro oktober 22, 2012 / 7:35 f m

    Är det inte i ”I stället för dig” som man plötsligt kastas 19 år frampt i tiden? Det tyckte jag var lite störigt, för första boken kändes nutid..

    • ladywindermere83 oktober 22, 2012 / 3:16 e m

      Det har du rätt i, så tänkte jag också! Det händer ju egentligen ganska mycket i teknikväg på 15-20 år och det märkte man ingenting av i boken. Och Vecka 36 var ju definitivt nutid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s