Kurt Cobain finns inte mer – Hanna Jedvik

Lovis och Alex träffas för första gången den första dagen på gymnasiet och är därefter oskiljaktiga. De tillbringar all tid tillsammans och lyssnar på musik. Det är tidigt nittiotal så Nirvana är ett av favoritbanden. Man får följa de båda genom gymnasiet och se hur deras liv utvecklas. Lovis träffar killar, blir kär och startar ett band. Alex hittar också kärleken, en olycklig sådan och han verkar inte kunna existera utan Lovis. Ett beroende skapas mellan de båda. Ett beroende som inte är bra för någon av dem.

 

Musik är en stor del av den här boken. Själv är jag några år yngre än karaktärerna i boken och jag har aldrig gillat Nirvana och den typen av musik, men jag känner ju till den. Musiken sätter en stämning till boken. Den ger lite  mening, i alla fall tror jag att Lovis och Alex tycker det.

 

Psykisk ohälsa har en framstående del i boken. Tror inte att det var ett lika vitt begrepp idag. Alla känner ju till depressioner och borderline… Tyvärr tror jag att det fortfarande är lite tabubelagt med psykiska sjukdomar och det är riktigt trist. Många, både unga och gamla, är drabbade och hade behövt stöd och hjälp, något som de kanske inte vågar söka på grund av rädsla för att bli dömd.

 

Den här boken är viktig, speciellt för dagens ungdomar där pressen på prestation ökar samtidigt som de ska växa upp och bli en ”vuxen”. Dessutom är den en väldigt fin bok i sina beskrivningar av ungdomsvänskap och ovillkorlig kärlek över alla gränser.

 

Stort tack till Sofies bokblogg för vinsten och plåstret på såret! 🙂

 

Titel: Kurt Cobain finns inte mer

Författare: Hanna Jedvik

Förlag: Rabén & Sjögren

Antal sidor: 200

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s