Hello Kitty måste dö – Angela S. Choi

Fiona är kines-amerikan, jurist, klädintresserad och oskuld. Dessutom bor hon fortfarande hemma hos sina traditionella föräldrar trots att hon närmar sig 30-årsstrecket. En dag beslutar hon sig för att själv ta sin oskuld. Den ska inte längre få stå i vägen för hennes planer. Så utrustad med en lagom stor dildo och en tub Xylocainsalva skrider hon till verket. Problemet är att hon inte har någon mödomshinna och det måste man ju ha om man ska bli av med oskulden…

Den här boken är hysterisk på flera sätt. Den är hysteriskt rolig t ex när Fionas pappa leker matchmaker (from hell…) och försöker para ihop henne med diverse mansgrisar. Den är hysteriskt hysterisk, speciellt själva jakten på en ny mödomshinna och vilken upphaussad ställning Fiona höjer det lilla membranet till. Denna jakt leder henne till att återuppta vänskapen med en gammal klasskompis och detta har mycket spännande konsekvenser.

Det är intressant att läsa om hur det kan vara att stå med ena foten i det amerikanska, moderna samhället och den andra foten i den traditionella, kinesiska kulturen. Bokens mer morbida sida är också intressant då Fiona verkligen inte kan vara Hello Kitty, oskuld eller ej. Pocketuppplagan är dessutom riktigt snygg: rosa pärmar och svarta kanter. Boken är en riktig liten pärla som rekommenderas varmt!

 

Den här boken var en av böckerna i Jorden Runt-utmaningen som Nilmas bokhylla startat. Bara 11 kvar! 🙂

 

Titel: Hello Kitty måste dö

Orginaltitel: Hello Kitty Must Die

Författare: Angela S. Choi

Förlag: Ponto Pocket

Antal sidor: 238

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s