Den blå färgen – Tracy Chevalier

Ella och hennes man flyttar från USA till en liten by i Frankrike för att hennes man har fått ett bra jobb. Byn de flyttar till är allt annat än välkomnande och Ella har svårt att känna sig som hemma. För att fylla dagarna med något besöker hon det lokala biblioteket och börjar forska mer i sina rötter som härstammar från just denna trakt i Frankrike. Till sin hjälp har hon den mystiske bibliotekarien Jean-Paul.
Vartannat kapitel handlar om en annan kvinna, nämligen Isabelle som lever på 1500-talet. Hon har sprakande rött hår och är barnmorska, precis som hennes mamma. Hon misstänks vara en häxa, dels på grund av hennes röda hår och dels på grund av hennes dyrkan av jungfru Maria. Hon lever nämligen just under den kalvinistiska reformationen och den läran ser inte jungfru Maria som något helgon. Hon har inte det lätt med flera barn och en man som inte är speciellt snäll mot henne.

Den här boken är varken spännande eller rolig, men den är ganska fin. Man får en liten intressant inblick i den kalvinistiska reformationen och hur det var att inte vara som alla andra under just den tiden. Dessutom får man ju följa Ella som inte heller hör hemma där hon bor, bybor som skvallrar och lägger näsan i blöt. Visst kläms det inte lite romantik i boken också, även lite övernaturliga inslag finns. Den här boken passar perfekt när man vill läsa en mysig bok och samtidigt lära sig något om europeisk historia.

Titel: Den blå färgen

Orginaltitel: The Virgin Blue

Författare: Tracy Chevalier

Förlag: Månpocket

Antal sidor: 334

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s