3 x minirecension: Man ska vara tyst när man önskar – Anna Ehn, Potensgivarna – Karin Brunk-Holmqvist, Anhöriga – Katerina Janouch

Man ska vara tyst när man önskar – Anna Ehn: Boken handlar om Louise, Veronika och Karin. Tre klasskompisar som snart ska gå ut nian. De ska åka på en klassresa till Zel am See. Veronika gillar inte Louise. Karin är den tysta, blyga tjejen som helst vill syssla med idrott. Veronika snor Louises kille och sen ger Karin bort Veronikas blandband till Louise. Triangeldrama som slutar i förfäran.

Boken är en ungdomsbok som tar upp allt det där man kände när man var ung (i alla fall jag…); avundsjuka, rivalitet och kärlek. Den är en fin berättelse om hur det kan kännas när man står där i gränslandet mellan barn- och vuxenlivet.

 

Potensgivarna – Karin Brunk-Holmqvist: Systrarna Svensson bor i sitt lilla hus i Borrby, sitt barndomshem. De gör som de alltid har gjort. Tills en dag då de vill ha lite förändring, nämligen en toalett inomhus. Men hur ska de få pengar till något sånt? Kanske genom att sälja potenshöjande medel via postorder?

En rolig liten bok som kanske främst riktar sig till en äldre läsarkrets. Jag tror inte att jag kommer att läsa resten av hennes böcker trots att hennes senaste lät intressant när hon berättade om den på Bokmässan.

 

Anhörig – Katerina Janouch: Anhörig handlar om livet tillsammans med någon som hamnar djupare och djupare i ett alkohol- och narkotikamissbruk.

 
Ett viktigt ämne men jag fastnade tyvärr inte i boken. Blev lite mycket upprepningar för min smak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s