Svarta fåglar – Ken Follett

Dagen D normar sig med storsteg. Det är då major Felicity Clairet i den franska motståndsrörelsen får i uppdrag att sätta ihop en grupp kvinnor för att förstöra en kommunikationscentral. Den är av största vikt för tyskarna och uppdraget visar sig inte vara så enkelt som man först trott.

Det är en spännande bok med allt från romantik, spioneri och trevliga personskildringar. Skaran kvinnor som Felicity samlar ihop är ganska brokig och de har alla hemligheter som både underlättar och ibland även riskerar stjälpa uppdraget.

Svarta fåglar är spännande läsning. Det är en stor maskin som måste fungera smärtfritt för att allt ska fungera. Fel person på fel plats vid fel tillfälle kunde förstöra hela operationer och leda till döden för de inblandade. Ondskan finns ständigt där och förföljer både läsaren och karaktärerna. Den lilla inblick man fick i det ockuperade Frankrike är tankeväckande och jag avundas verkligen inte människorna som levde i denna mardröm. Dessutom beundrar jag de kvinnor och män som utgjorde den verkliga motståndsrörelsen för deras mod.
Boken rekommenderas till den spänningssugne!

 

Titel: Svarta fåglar

Orginaltitel: Jackdaws

Författare: Ken Follett

Förlag: Albert Bonniers förlag

Antal sidor: 431

 

Annonser

4 thoughts on “Svarta fåglar – Ken Follett

 1. boktrollet oktober 6, 2012 / 3:54 e m

  Den här bara måste jag läsa Ken Follett skriver så bra böcker men hinner aldrig läsa dem. Har endast hunnit läsa ut Svärdet och Spiran.

  • ladywindermere83 oktober 6, 2012 / 4:40 e m

   Den har jag i bokhyllan, dessvärre fortfarande oläst. Har lite tegelstensfobi just nu. Måste nog ta med den på någon semester om jag ska få den läst. Men har hört att den är bra! 🙂

   • boktrollet oktober 6, 2012 / 7:02 e m

    Det är den verkligen så du har många timmars bra läsning framför dig! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s