City of Bones – Cassandra Clare

Clarissa ”Clary” Fray är en helt vanlig tonåring som bor i New York. En kväll besöker hon och hennes vän Simon en nattklubb där hon blir vittne till ett mord. Mordet begås av tre ungdomar täckta av märkliga tatueringar och den mördade pojken visar sig vara allt annat än människa.

När Clarys mamma försvinner och en demon attackerar henne stöter hon på de tre ungdomarna igen. Det visar sig att de är Shadow Hunters, krigare dedikerade till att hålla vampyrer, varulvar, demoner och andra övernaturliga väsen i schack. Vanligtvis kan ej vanliga dödliga se dem så deras intresse för Clary är stort. De hjälper henne i jakten på sin försvunna mamma. En jakt som kommer förändra Clarys liv totalt!

 

Jag hade nog lite för stora förväntningar på denna boken. Hoppades på att bli lika tagen av den som jag blev av Hungerspelen, vilket tyvärr inte var fallet. Missförstå mig rätt, den var inte på något sätt dålig, bara jag som hade satt ribban lite högt.

Handlingen är spännande. Jag gillar Clary som hjältinna, både lite trotsig och impulsiv men ändå med fötterna på jorden. Hon är kvick och lite bitsk i sina kommentarer, speciellt mot Jace. Alltid kul med lite humor i böcker och det är det faktiskt ganska gott om i den här boken. Det är även gott om spänning! De får tampas med allt från vampyrer och varulvar till trollkarlar och feér.

Slutet är lite väntat, jag hade vändningen på känn ett bra tag, men det gör inget för det var en bra vändning inför de kommande böckerna. Boken ska bli film och har premiär någon gång nästa år. Ska bli kul att se den för att se om de lyckas med miljöbeskrivningarna som Clare så fint har beskrivit i boken.

Rekommenderas, men förvänta er inte en ny Hungerspelen!

 

Titel: City of Bones

Serie: The Mortal Instruments #1

Författare: Cassandra Clare

Förlag: Margaret K. McElderry Books

Antal sidor: 485

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s