Minirecensioner x 2: Känner vi varann? – Karen Shepard och Thereses tillstånd – Hanne-Vibeke Holst

Känner vi varann? – Karen Shepard

Bokens handling cirkulerar kring mordet på Gina Engel. Först om hennes son som får en skymt av mördaren den ödesdigra natten. Sen om Lily som stöter på en okänd kvinna som berättar saker om Lilys blivande man, saker som har med Gina Engels att göra. Sist får man möta Ginas granne som länge levt med misstanken om att hennes son var den som mördade Gina. Dessa tre historier flätas ihop och upplösningen kommer i det sista kapitlet.

 

Personligen tyckte jag att det var alldeles för rörigt. Shepard klarar inte att hantera tre berättarröster på ett tillfredsställande sätt. Man tappar lätt tråden om man inte är uppmärksam hela tiden och så bra är den inte så att man orkar hålla uppe koncentrationen alltför länge. Jag tvekade länge på att ens läsa ut den men gav av någon anledning inte upp.

Thereses tillstånd – Hanne-Vibeke Holst

Therese är en karriärkvinna som jobbar med TV. Hon träffar kärleken och blir gravid. Dessvärre för hon och kärleken får hon erbjudande om ett korrespondentjobb i Ryssland. Så hon lämnar Köpenhamn och åker till Moskva. Vad ska hända med henne och  Paul? Och hur går det med graviditeten?

 

Jag har egentligen inte så mycket att säga om den här boken. Egentligen bara en sak: Nej tack! Kommer dröja länge innan jag läser Hanne-Vibeke Holst igen (om jag någonsin kommer göra det igen).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s