När änglar faller – Tracy Chevalier

Familjerna Coleman och Waterhouse har sina familjegravar bredvid varandra på kyrkogården. Det är London under 1900-talets första årtionde och drottning Victoria har just avlidit. Det är under dessa premisser som familjerna träffas för första gången. Döttrarna Maude och Lavinia finner genast varandra och blir varandras bästa vänner trots att Maude är mer allvarlig till sinnet än den dramatiska Lavinia. Mödrarna Kitty Coleman och Gertrude Waterhouse fattar inte samma tycke för varandra. Ovilligt från de vuxnas sida flätas familjernas liv ihop och detta leder till händelser som ingen hade kunnat förutsäga.

Varje kapitel är en karaktärs berättelse. Detta är ett intressant upplägg för då får man varje karaktärs synvinkel på vad som hänt. Kitty Coleman blir tidigt i boken engagerad i suffragettrörelsen. Detta är svåraccepterat i den tidens Storbritannien och framförallt av de i Kittys närhet. Boken ger en intressant inblick i den tidens kvinnoroller, allt ifrån hur tjänsteflickans arbete hänger på en skör tråd till överklasskvinnans roll som totalt åsiktslös – eller i alla fall inte ha några åsikter som gick emot sin makes.

Jag slukade den här boken snabbt. Har inte läst många böcker där suffragetter har skildrats så det gav en lärorik liten inblick. Man inser att vi har kommit en bit rätt riktning vad det gäller kvinnans rättigheter men även vilken kamp som kvinnor förr var tvungen att utkämpa. En kamp som kom att kosta familjerna Coleman och Waterhouse väldigt mycket!

 

Titel:När änglar faller

Orginaltitel: Falling Angels

Författare: Tracy Chevalier

Förlag: Månpocket

Antal sidor: 385

Annonser

2 thoughts on “När änglar faller – Tracy Chevalier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s