Finders Keepers – Belinda Bauer

Det var vår på Exmoorheden. Sommaren kan anas och i Shipcott förbereder man sig för turistsäsongen. Förberedelserna får ett abrupt slut och ersätts med skallgångskedjor. Barn försvinner nämligen mystiskt runt om Shipcott. Enda spåret efter barnen är små lappar med orden: ”You don’t love him”. PC Jonas Holly och tonåringen Steven Lamb är tillbaka. Jonas är deprimerad men vill ändå delta i polisarbetet. Steven misstänker att Jonas inte har rent mjöl i påsen, kanske är han till och med den som för bort barnen?

 

Den här boken är riktigt bra! Enda missen jag gjorde var att läsa denna boken före de andra två. Man får förmodligen ut mer av boken om man börjar med Blacklands / Mörk jord och sen Darkside / Skuggsida. Trots detta går det att följa med i Finders Keepers, men man får några spoilers om vad Steven och Jonas tidigare varit med om.

Jag gillar Belinda Bauers beskrivningar av Exmoor och det mysiga Shipcott. Hennes personbeskrivningar är, enligt mig, också en fullträff. Ta till exempel DI Reynolds; en kompetent polis som dock har lite mer intresse i hur hans tupé uppfattas av omgivningen än andra viktiga saker. Skildringen av Steven Lamb och hans tonårsbekymmer bidrar positivt till handlingen.

Finders Keepers är en mycket spännande bok. Det var längesen jag läste en brittisk kriminalare så Belinda Bauer var en trevlig nystart.

 

Titel:Finders Keepers

Författare: Belinda Bauer

Förlag: Bantam Press

Antal sidor: 400

 

Tack Annika för den fina vinsten! Finders Keepers har nyss kommit ut på svenska med titeln Ni älskar dem inte.

Annonser

2 thoughts on “Finders Keepers – Belinda Bauer

  1. Lottens Bokblogg september 1, 2012 / 11:50 f m

    Jag tyckte också boken var riktigt bra. Men jag hade läst de andra två innan så det fanns mycket i Stevens och Jonas relation som jag förstod från de böckerna.

    • ladywindermere83 september 1, 2012 / 1:35 e m

      Jo, man var lite ovetande om vad som hade hänt. Man kan ju tänka sig en del. Ska läsa de två första så småningom… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s