Smårecensioner x 6

Tänkte göra ett uppsamlingsheat för alla böcker som lästes i juni men som fortfarande inte är dryftade på bloggen.

 

Tony & Susan – Austin Wright

En dag får Susan ett bokmanus hemskickat till sig från sin exmake Edward. Motvilligt börjar hon läsa och dras snabbt in i historien. Hon läser om Tony, en matematikprofessor, som tillsammans med sin familj råkar ut för ren och skär ondska. Samtidigt som romanen i romanen utvecklas får man följa Susan och hennes liv med tillbakablickar på hennes liv tillsammans med Edward.

Jag gillade denna boken mycket. Han har skildrat Susan mästerligt, hur hon inte kan sluta läsa, hur hon tänker på Edward och sin nuvarande man och hur hon ser på sitt liv idag. Historien om Tony är riktigt otäck. Dels händer det hemska saker men även otäck när det kommer till hur feghet kan påverka en människa. Hämnd spelar också en viktig roll i boken. Den publicerades för första gången 1993 men det var inte så många som läste den då, hoppas fler får upp ögonen för denna lilla pärla idag!

 

 

 

Ligg hos mig – Joanne Briscoe

Richard och Leila väntar sitt första barn. Samtidigt nästlar sig en kvinna vid namn Sylvie in i deras liv och ställer till det. Låter det spännande? Det är det inte! Denna boken var riktigt tråkig. Jag fastnade inte för språket, karaktärerna eller handlingen. Det enda mysiga med boken var beskrivningen av London och deras lägenhet runt jul.

 

 

 

 

 

Vindens skugga  – Carlos Ruiz Zafón

Daniel är son till en bokhandlare som en dag tar med honom till de bortglömda böckernas gravkammare, ett ställe där böcker göms för att undkomma sämre öden. I denna gravkammare hittar Daniel en bok vid namn Vindens skugga skriven av Julián Carax. Han blir alldeles tagen av boken och vill läsa mer av samma författare. Problemet är att han inte hittar några fler böcker av honom. Han forskar vidare för att få veta mer om Carax och hans öde.

Oj vilken bra bok detta var! Älskar allt med den, miljön, Daniel, Fermín och spänningen. Man får följa Daniel genom livet, ett liv som präglas helt och hållet av Julián Carax. Det är kärlek, sorg, familjeband, vänskap och mystiska män i ett vackert Barcelona efter andra världskriget fram till mitten på 60-talet. Jag säger bara en sak: läs den!

 

 

 

Snälla pappa, nej – Stuart Howarth

Stuart misshandlades dagligen av sin pappa. Dessutom utsattes han för sexuella övergrepp regelbundet och han kränktes med ord hela sin barndom. I vuxen ålder söker han upp sin pappa för att få reda på varför. Det slutar med att han har ihjäl sin far. Detta är boken om hans uppväxt, fängelsetid och resan tillbaks till livet.
Boken är en hemsk historia om hur ett barn kan fara så illa på grund av en annan människa. Tyvärr är utförandet riktigt dåligt. Språket är torrt och lite fackboksmässigt. Man kan inte förnimma några känslor från texten (förutom fasa över allt han varit med om). Men förmodligen är det så här Stuart klarar sig genom livet, distanserat helt enkelt.

 

 

 

Life of Pi – Yann Martel

Piscine Molitor Partel, mer känd som Pi, är son till en djurparksägare i Pondicherry i Indien. Pi är en speciell pojke. Han är intresserad av religion och hans nyfikenhet på ämnet leder till att han bekänner sig till både islam, kristendomen och hinduismen. När det politiska läget förvärras i Indien beslutar sig familjen att ta med sig delar av djurparken och emigrera till Kanada. En tragisk olycka inträffar och båten sjunker. De enda överlevarna är Pi, tigern Richard Parker och några andra djur. Hur ska han överleva detta?

En av junis mest intressanta böcker! Spänning, religion, filosofi och djurkunskap. Att överleva på havet i över 200 dagar är en bragd i sig, men tillsammans med en tiger är det nog faktiskt ett mirakel! Life of Pi vann Man Booker Prize 2002.

 

 

 

Predator – Patricia Cornwell

Scarpetta jagar en mördare i Florida. Lucy letar efter ragg på barer. Benton utför hjärnforskning på massmördare.

Den här boken var riktigt dålig. Helt ärligt skummade jag stora delar av boken bara för att komma igenom den. Vet inte varför jag inte la bort den, troligen för att jag tidigare har gillat att läsa om Scarpetta. Handlingen var rörig och det var alldeles för många side-stories som på något konstigt sätt knyts ihop i slutet. De tidiga böckerna om Scarpetta är att föredra.

 

Annonser

4 thoughts on “Smårecensioner x 6

 1. Vargnatts bokhylla augusti 25, 2012 / 6:03 e m

  Jag håller med om Ligg hos mig, skummade mest igenom den boken så att den skulle ta slut snabbt

 2. Monika augusti 26, 2012 / 6:13 f m

  Nu har jag läst så många positiva inlägg om Tony & Susan och Vindens skugga att de snart ramlar över från min nyfiken-på lista till min vill-läsa lista 🙂

  • ladywindermere83 augusti 26, 2012 / 7:29 f m

   Jag rekommenderar dem varmt! Skulle vara kul att höra vad du tycker om dem när du väl läst dem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s